Liefdesavontuur in Kerstsferen..?

Ik weet niet hoe het er bij jou voor staat, wat jouw status is zeg maar, maar die van mij is al jaren ‘single’. En in principe bevalt dat prima, het scheelt een hoop stress zullen we maar zeggen. Ik heb een rijk sociaal leven, veel prachtige (en krachtige) vrouwen om me heen, kan doen wat ik wil en wanneer ik dat wil en toch heb ik, vooral rond kerst, het gevoel dat er iets mist. Herken je dat?

Op zich is het ook wel logisch, mensen zijn niet gemaakt om alleen te zijn. Ik bedoel, het heet niet voor niets onze ‘samenleving’. Maar kan ik dat nog wel, dat ‘samenleven’. Ding is dat hoe langer je alleen bent hoe meer je er op gesteld raakt dat je alles kan doen wanneer je dat wilt. Je hoeft met niets of niemand rekening te houden en dat is best handig. Maar je hebt ook niemand weer je even tegen aankunt leunen, bij wie je je hart kunt luchten na een rot dag, met wie je even van gedachten kunt wisselen, aan wie je je ideeën kunt voorleggen en met wie je kunt sparren tijdens het eten of ’s avonds op de bank. Met wie je spontaan uit eten kunt gaan, een weekendje weg of echt op vakantie. Samen reizen, de wereld ontdekken, dat. Lang verhaal kort, ik ben super gelukkig, heb een mooi leven én sta open voor een leuke liefde. Maar HELP, waar zijn die leuke single mannen? Ik neem jullie even mee in mijn (non-)datinglife. 😜

Zoals je wellicht weet ben ik niet zo’n tv-kijker. Tenzij ik ziek ben (en dat was ik onlangs) dan is dat het perfecte excuus om mezelf onder een dekentje op de bank te nestelen en me er helemaal aan over te geven. En lucky me! It’s Christmastime! Op tv wemelt het van die zoetsappige kerstfilms waarin oude liefdes elkaar terug vinden. En laat dat nou net mijn guilty pleasure zijn! De hardwerkende carriere vrouw die 2 dagen voor kerst naar the middle of nowhere wordt gestuurd en daar per toeval de liefde van haar leven tegen het lijf loopt. En die vervolgens haar hele leven omgooit om bij hem in de kerstwinkel te komen werken. Van die sprookjes waarvan je weet dat het bijna onmogelijk is maar die je aan de andere kant ook weer hoop geven. Heerlijk vind ik dat, en langzaam maar zeker kom ik zelf ook helemaal in the mood! Yes…ik wil weer daten! Na een pauze van 2 jaar ben ik er helemaal klaar voor. En hoe grappig is het dan dat je je Instagram opent en daar een oproepje ziet van iemand die je volgt, die zin heeft om mensen aan elkaar te koppelen! Dit moet zo zijn! Geweldig! De datingsites/apps komen me een beetje de keel uit en Married at First Sight vind ik net wat de rigoureus, maar dit vind ik helemaal leuk! Snel stuur ik een dm dat ik er wel voor in ben. Ik krijg een berichtje terug met wat vragen en gegevens die ze nodig hebben. Let’s goooo! Hoe leuk zou dat toch zijn om op deze manier aan iemand gekoppeld te worden! Een dag later krijg ik weer een bericht; er waren veel aanmeldingen en niet voor iedereen was er een geschikte match maar… ze heeft iemand voor me op het oog waarvan ze bijna zeker is dat het een geweldige match is! Ik moet eerlijk bekennen dat ik er wel blij van word. Onze nummers worden uitgewisseld en niet veel later krijg ik weer een bericht van de matchmaker: ‘Fenna… heb je nou het verkeerde nummer doorgeven? Ik zit met ene Isa op de app!’ Ik lig dubbel, typisch iets voor mij, in al mijn enthousiasme heb ik m’n nummer ingetypt maar niet even gecheckt. Gelukkig heeft Isa geen belangstelling voor de blind date en krijg ik alsnog een kans. Laat die romantische kerst maar komen!

De volgende ochtend krijg ik een berichtje van mijn match. Hij is benieuwd naar wie ik ben. Zelf is hij [beroep] woont in [woonplaats] en heeft 2 dochters. Ik moet er wel om lachen. Zijn beroep, woonplaats en kinderen bepalen voor hem dus wie hij is… bijzonder maar hey, niet gelijk de handdoek in de ring gooien Fenna. Ik stuur ‘m een berichtje waarin ik zeg dat ik mezelf niet helemaal in een appje kan samenvatten. Ik vertel kort wat over mezelf, deel wat steekwoorden die bij me passen en vraag of hij er iets mee kan. Deze vraag wordt volledig genegeerd en het volgende bericht is: ‘Stel je zou daten, waar zou deze date aan moeten voldoen’. Uuuhh, oké, rustig blijven. Misschien vindt hij het ook spannend, en het is WhatsApp, geen echt contact. Ik antwoord dat mijn date zelfverzekerd, puur, eerlijk, grappig, slim, en vooral zichzelf moet zijn. Geen gemaakte types, daar hou ik niet van (schrijf je thuis even mee?). Ik vertel dat ik het weekend naar Gouda ga en vraag of hij nog plannen heeft. ‘Vandaag vooral veel Netflix en vanavond m’n team coachen’, is het antwoord. ‘Haha, nou daar zijn we in ieder geval niet op gematcht, ik kijk weinig tot geen TV/Netflix 🤪’ antwoordt ik. Hij is benieuwd waar de match zou moeten liggen en zijn gevoel zegt dat we uit twee totaal verschillende werelden komen. Kijk en dat vind ik dan weer knap, dat je dat na 3 berichtjes zonder inhoud al weet! Ja toch? Nou ja, er maar één manier is om daar achter te komen zeg ik…koffie! Geen reactie meer.

Na een paar uur radiostilte vraag ik of hij het al heeft opgegeven. Nee, dat is het niet; hij was gewoon druk die dag (met Netflix?😬) Hij staat nog steeds open voor een ontmoeting en aangezien ik bij vrienden in Gouda ben en de volgende dag langs zijn woonplaats rijd, stel ik voor om dan ergens koffie te drinken. (Iets met een koe en horens) ‘Leuk, gaan we doen!’ appt hij, maar als ik hem de volgende dag app om een tijd af te spreken, blijkt het helaas toch niet te lukken. Jammer, ach het was ook wel een beetje last-minute. Omdat onze matchmaker hem persoonlijk kent, blijf ik hoopvol maar ik laat het initiatief nu wel bij hem. De volgende dag krijg ik al wandelend naar huis een appje: of we een date kunnen plannen om elkaar beter te leren kennen. Yes! Misschien wordt het toch nog een mooi verhaal! Dat zou toch wat zijn! Met een lach op mijn gezicht en een kerstliedje in mijn hoofd wandel ik verder richting huis.

“Oh, the weather outside is frightful, But the fire is so delightful. And since we’ve no place to go, Let it snow, let it snow, let it snow!” 🎄🎶

Als ik nog geen half uur later thuis ben en wil antwoorden dat ik dat leuk vind stopt de achtergrondmuziek abrupt. Hij heeft het bericht verwijderd. Nou ja zeg! In een nieuw bericht verteld hij dat hij er lang (25 minuten?) over heeft nagedacht en erachter is gekomen dat het nog niet het juiste moment voor hem is om te daten… ja dat kan natuurlijk. Ben ik er eindelijk klaar voor, is mijn date het niet!

‘Liefde in Kerstsferen’, het was een leuke titel voor zo’n zoetsappige film maar het script voor mijn romantische film moet weer even herschreven worden en tot die tijd, blijf ik gewoon een gelukkige single.

De moraal van dit verhaal: wees eerst gelukkig met jezelf voordat je op zoek gaat naar liefde en verbinding. Uiteindelijk kan niemand anders je dat onvoorwaardelijke geluk schenken. 💖

Fijne feestdagen lieve mensen, wees lief voor elkaar en in het bijzonder voor jezelf!

Liefs,
Fenna

You Might Also Like

One Comment

  1. Joke Van der Wal

    Hi skattie, wat een leuk super leuk stik om te lêzen. Mar ik sêch in foutsje yn de tekst. Do skriuwst yn de twadde alinea
    Maar je hebt ook niemand weer je even tegen aankunt leunen. Ik tink dat weer waar wêze mat. Hindert neat ik snapte it sa ek wol mar tocht miskien fiensto it wol fijn dat it efkes meldt wurd.
    In noflik wykein skot. Groetjes Jok

Leave a Reply