Lichter Leven, wat ik daar mee bedoel?

Lichter leven wat bedoel ik daarmee - Zen met Fen

Met Lichter Leven bedoel ik dat je leven daadwerkelijk lichter wordt. Lichter als in minder zwaar en ook lichter als in minder donker. Iedereen verdient het om een fijn leven te hebben. Laten we trouwens voorop stellen dat het niet altijd halleluja is. Het leven zit vol up’s en downs, dat ís leven. De kunst is alleen om niet in de downs te blijven hangen of alleen naar de up’s te streven. Het is dansen op de golven en genieten van de reis.

Net als de golven komen en gaan, zo gaat het ook met onze gedachten… (strand bij ’t Mirnser Klif)

Er zijn momenteel ontzettend veel mensen die kampen met burn-out klachten, depressies en neerslachtigheid. En dat is niet vreemd als je ziet waaraan je allemaal moet voldoen. Nou ja het moet niet, je legt het jezelf vaak op. Je gaat jezelf vergelijken met anderen. Niet alleen in real life maar ook nog eens op (a-)sociale media. Door alles wat we online zien (en waarmee we onszelf dus gaan vergelijken) leggen we de lat voor onszelf steeds hoger, we denken dat de ander alles goed voor elkaar heeft maar vergeten even dat we zelf ook alleen onze mooiste foto’s op Instagram zetten. We posten over het algemeen wanneer we uit eten zijn, met vrienden iets leuks doen of wanneer we op vakantie zijn. Niet wanneer we op zaterdagavond alleen op de bank zitten, met de fiets onderuit zijn gegaan of gewoon een k*tdag hebben. Nope, we laten onze mooiste kant zien en de rest houden we verborgen. Als je je hier bewust van bent en met die ogen naar de mooie plaatjes op jouw tijdlijn gaat kijken gaat het al een stuk beter. En zo zijn er nog heel wat tips en trucks waardoor je je beter kunt gaan voelen.

Ik werk volgens het holistische principe, dat wil zeggen dat ik rekening houd met alle facetten van het leven. Alle 5 niveaus; lichamelijk (je fysieke toestand), mentaal (je gedachten, patronen, denkwijzen), emotioneel (je gevoel), energetisch (je energie) en spiritueel (zielsniveau, verleden). Dat laatste is voor sommige mensen misschien wat vaag maar het is minder zweverig dan je denkt. Spiritueel komt van het Latijnse woord spiritus en betekend ‘geest’. Vanuit het Engels wordt het woord spirit vertaald als ‘het niet-fysieke deel van een persoon dat de zetel is van emoties en karakter; de ziel.’ Het is dus alles van jou wat niet tastbaar is. Je gevoelens en emoties, je energie oftewel je essentie.

Essentie, het meeste belangrijke. [filosofie] (Latijn: essentia = het wezen van iets) Datgene wat een ding tot dit speciale ding maakt, zijn eigen, diepste en onveranderlijke natuur.

Wat ik met mijn Lichter leven programma wil doen? Ik wil je helpen het plezier terug te vinden, je (weer) van jezelf laten houden en laten zien en voelen dat je het waard bent om te je licht te laten schijnen. Laat alle onzekerheden en angsten los en straal als nooit te voren! Jij bent het waard, net als iedereen!

You Might Also Like

Leave a Reply