Gratis oefening voor meer zelfliefde

In het blog ‘Ik Hou Van Mij’ vertel ik over een oefening die ik elke dag doe voor meer zelfliefde. Deze oefening heb ik hieronder voor je uitgeschreven en ik wil je aanmoedigen het eens een tijdje te proberen. Ik zeg altij maar zo: “baat het niet, dan schaadt het niet.”

Stap 1: Zoek een rustige en comfortabele plek waar je ongestoord kunt zijn, bijvoorbeeld in de badkamer.

Stap 2: Ga voor de spiegel staan. Zorg ervoor dat je jezelf goed kunt zien en dat je lekker staat.

Stap 3: Adem een paar keer diep in en uit om jezelf te kalmeren en in het moment te komen.

Stap 4: Kijk in de spiegel, recht in je eigen ogen. Dit kan in het begin wat ongemakkelijk aanvoelen, maar blijf rustig en kijk gewoon.

Stap 5: Terwijl je jezelf in de ogen kijkt, zeg je langzaam en met oprechtheid: “Ik hou van jou.” zelfs als je het op dit moment misschien niet volledig meent. (Het herhalen van positieve affirmaties kan na verloop van tijd je gevoel van zelfliefde en eigenwaarde versterken, dus probeer het in ieder geval)

Stap 6: Let op je gevoelens en reacties terwijl je deze woorden tegen jezelf zegt. Het kan best zijn dat er emoties of gedachten naar bovenkomen. Laat het gebeuren en probeer dit zonder oordeel te ervaren.

Stap 7: Herhaal de zin meerdere keren terwijl je in de spiegel blijft kijken. Probeer de woorden echt te voelen en in je op te nemen.

Stap 8: Neem na een paar minuten de tijd om rustig adem te halen en te overdenken hoe de oefening voor jou was.

Deze oefening kan in het begin wat ongemakkelijk aanvoelen of zeg maar gerust, voelt in het begin wat ongemakkelijk aan. Daar moet je dus even doorheen, het kan echt een krachtige manier zijn om meer zelfliefde en zelfacceptatie te ontwikkelen. Neem de tijd om dit regelmatig te oefenen en wees geduldig met jezelf tijdens het proces. En mocht je vragen hebben dan weet je me te vinden!

Liefs,
Fenna